- Kg de de llagostins . 200 ml de brandi
- dos litres d'aigua. sal
- oli d'oliva verge extra
- 250 g de rossinyols, nets
- 12 alls tendres, nets i tallats a rodelles
- crostons de pa de pagès
- pebre negre
- safrà
- 3 cebes tallades a trossos de 3 : 3 cm
- 2 pastanagues
- 1 porro gros
- 6 tomàquets madurs
- 4 grans d'all pelats
1- feu un bon sofregit amb les verdures i el safrà.Quan tingui un bon color, afegiu-hi els llagostins i, amb la ajuda d'una massa, afegiu-los molt bé. Incorporeu-hi el brandi i flamegeu-ho, fins que es redueixi l'alcohol. Sempre que hi afegiu alcohol, tret del vi, heu de apagar el foc o bé apartar la paella del foc, per evitar cremades i deflagracions. Enceneu el brandi i deixeu-lo evaporar.
2- Afegiu-hi l'aigua i coeu-lo 25 minuts a foc fort. Rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho ben fi. Coleu-ho (el colador ha de ser de malla fina i s'ha de prémer bé). Ha de quedar molt fi - tot i que tenir una textura una mica terrosa - perquè les closques no es quedin a la crema.
3- En una paella, poseu la sal grossa i l'oli i salteu-hi els rossinyols amb els alls tendres. Feu-los coure sense que es cremin. Ja estan a punt.
4- Per als crostons: poseu un raig d'oli, sal i pebre en una plata per al forn, i pa a sobre. Enformau-ho 5minuts a 180ºC, perquè el pa quedi ben cruixent.
5- En un plat fondo, poseu el saltat de rossinyols, els alls tendres i els crostons repartits. Ompliu una gerra de servir sopes o una sopera amb la crema de crancs.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada