4 carxofes
1 patata grossa de bullir
1 tomàquet
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d'all
1,5 litres de brou d'aviram
1 cullerada de curri en pols
1 llimona
oli d'oliva verge extra
sal
pebre negre
Elaboració
1 Peleu les pastanagues, la ceba i l'all i talleu -ho a daus. Poseu-ho a l'olla amb un parell de cullerades d'oli i feu-ho coure uns minuts.
2 Empolseu-hi el curri i continueu la cocció 2 minuts.
3 Peleu la patata i el tomàquet i feu-los a daus un cop retirades les llavors del tomàquet. Incorporeu-ho a l'olla i salpebreu amb moderació. Aboqueu-hi el brou i deixeu coure 20 minuts, mig tapat.
4 Prepareu les carxofes deixant el cor plat i preparat posat en aigua amb el suc de la llimona per evitar que s'ennegreixi.
5 Quan la cocció de la sopa estigui quasi enllestida, escorreu els cors de carxofa i talleu-los a làmines de mig centímetre de gruix i afegiu-los a l'olla. Feu-ho coure 10 minuts.
6 Abans de servir-ho, rectifiqueu de sal i pebre, afegiu-hi un parell de cullerades d'oli i empolseu-hi una mica de julivert cisellat.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada